ΠΑΡΑΛΙΑ ΞΕΡΟΚΑΜΠΟΣ

ΠΑΡΑΛΙΑ ΞΕΡΟΚΑΜΠΟΣ

Πρόκειται για μια μεγάλη αμμώδη παραλία, με ρηχά, τιρκουάζ νερά και μικρούς αμμόλοφους, που απέχει περίπου 28χλμ από το Παλαίκαστρο. Η παραλία στον Ξερόκαμπο αποτελεί ιδανικό προορισμό για ηρεμία και χαλάρωση, καθώς και για τους λάτρεις του υποβρύχιου ψαρέματος , λόγω των σπηλιών που περιστοιχίζουν την παραλία.

Βορειότερα του Ξερόκαμπου, βρίσκεται η Λίμνη του Αλατιού ή Αλατσολίμνη. Πρόκειται για μια τεράστια αλυκή, δίπλα στη θάλασσα, από όπου μέχρι το 1965 γινόταν συγκομιδή αλατιού. Στην ίδια παραλία βρέθηκε σύστημα παραθαλάσσιων αλυκών, μέσω του οποίου οι κάτοικοι της πόλης, κατά τα ελληνιστικά χρόνια, έκαναν εξαγωγή και εμπορία αλατιού. Σήμερα, αποτελεί έναν σημαντικό βιότοπο, στον οποίο βρίσκουν καταφύγιο μεγάλα μεταναστευτικά πουλιά, όπως φλαμίγκο, καθώς και άλλα είδη πανίδας. Η παραλία έχει άμμο και ρηχά πεντακάθαρα νερά, ενώ κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η αλυκή πλημμυρίζει και μετατρέπεται σε μια μικρή λιμνοθάλασσα.

Συνεχίζοντας την εξερεύνηση στις παραλίες του Ξερόκαμπου, θα συναντήσουμε τις παραλίες Γεροντόλακου, Άργιλου, Βουρλιών, όλες κοντά η μια με την άλλη.