ΠΑΡΑΛΙΑ ΧΙΩΝΑ

ΠΑΡΑΛΙΑ ΧΙΩΝΑ

Πρόκειται για μια μεγάλη, πανέμορφη, μη οργανωμένη παραλία, με άμμο, ρηχά, καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά και αρκετά αρμυρίκια για σκιά. Η ονομασία Χιώνα δεν έχει καμία σχέση με το χιόνι. Αντιθέτως, προέρχεται από τη χιώνα που δεν ήταν άλλο από τη χαρουπαποθήκη. Πράγματι, ολόκληρη η περιοχή εξαρτιόταν πολύ από το εμπόριο χαρουπιών, τα οποία στιβάζονταν στις χιώνες πριν μεταφερθούν με πλοία.

Είναι μια όμορφη παραλία με ψιλή άμμο και ήρεμα ρηχά νερά, ιδανική για μικρά παιδιά και αρκετά μεγάλη σε μήκος. Κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν αλμυρίκια που προσφέρουν σκιά, και είναι ιδανικά για απόλυτη χαλάρωση. Τους καλοκαιρινούς μήνες συνήθως ο αέρας είναι αρκετά δυνατός, σε αντίθεση με το φθινόπωρο και την άνοιξη όπου οι πιθανότητες να πετύχετε την απόλυτη ηρεμία του ανέμου είναι πολύ μεγαλύτερες.

Η τοποθεσία γύρω από τη Χιώνα είναι κατάφυτη με ελαιώνες. Δίπλα από την παραλία υπάρχουν και άλλοι μικροί κόλποι που προσφέρουν περισσότερη απομόνωση. Αν βρεθείτε στην περιοχή, μπορείτε να επισκεφθείτε το μινωικό λιμάνι στην τοποθεσία Ρουσσόλακος.